top of page
Hoe ziet de MBSR training er uit?

De MBSR training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van elk 2,5 uur inclusief een Stiltedag. Tijdens elke sessie wordt een thema behandeld, zoals bijvoorbeeld: ‘bewustzijn en de automatische piloot’, ‘omgaan met onprettige gebeurtenissen’ , ‘grenzen herkennen en respecteren’ en ‘stress herkennen en bewust beantwoorden’. 

De MBSR is een ervaringsgerichte training. Tijdens de bijeenkomsten oefenen we met verschillende aandachtsoefeningen. Het echte oefenen doe je thuis. Je moet al snel denken aan zo'n 40 minuten per dag. Je kunt aandacht zien als een spier. Hoe meer je deze traint, hoe sterker hij wordt. 

Voorbeelden van aandachtsoefeningen zijn: meditaties (zittend, liggend, bewegend), bewustwordingsopdrachten (stress signalen, de automatische piloot, gedachten, dagelijkse activiteiten ed.) en korte meditaties.

Mediteren kan ook gewoon op een stoel, wanneer zitten op een kussen ingewikkeld is.

Door de training leer je jouw gedachtepatronen, je automatische reacties en je emoties te herkennen. Je creëert meer ruimte tussen wat er gebeurt en jouw reactie daarop, waardoor je een bewuste keuze kunt maken. 'De mindfulnesstraining vraagt discipline, moed en doorzettingsvermogen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en helpen de wekelijkse groepsbijeenkomsten je hierbij. Het gevolg van de training is niet dat er geen stress of moeilijke situaties meer zijn in je leven voor komen. Het gevolg is dat je veel vaardiger bent in het omgaan met deze situaties!

Kosten:

De kosten van de 8 wekelijkse MBSR training bedraagt € 349,-. Dit is inclusief het werkboek en audio materiaal.

Voor bedrijven, of wanneer de werkgever de training betaalt, is de prijs € 725,- 

De genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

bottom of page